Shopping i Latinerkvarteret i Aarhus

Shopping and Big City Life

Photo: Robin Skjoldborg, VisitDenmark

The cities of the Aarhus region is an open invitation for great shopping trips all year round – no matter if you prefer a big city shopping spree in Aarhus or a stroll through the small market towns that are characteristic of the region, as well.

Aarhus set fra oven

Photo: Salling

Tid til shopping

Aarhus inviterer indenfor

Tag på shoppingtur i Aarhus og gå en tur gennem Latinerkvarteret, Aarhus ældste kvarter, hvor du kan vælge mellem et utal af små forretninger og gallerier side om side med hyggelige caféer. Eller du kan tage en tur på Frederiksbjerg, hvor du også finder mange gallerier og specialbutikker. 

Tag på udkig efter de seneste trends inden for dansk og international design i stormagasinerne Salling, Magasin og Paustian eller i storcentret Bruuns Galleri. På toppen af Salling finder du Salling ROOFTOP, hvor du kan tage dig en shopping-pause og nyde en lækker frokost og den dejlige udsigt ud over byen.

Læs mere om shopping i Aarhus

Byliv i Aarhusregionen

Oplev de historiske købstæder.

I regionen finder du både store og små hyggelige byer og købstæder. Her møder du historiske miljøer i smukke rammer omkring et levende og moderne byliv med spændende kunst- og kultur-oplevelser, shopping og fristende smagsprøver fra lokale producenter. En gæstefri og uhøjtidelige atmosfære kendetegner byerne, hvor du rigtig kan gå på opdagelse i dansk livskvalitet og hygge.

Guld i KØBSTÆDERNE

Photo: Lars Holm

Følg Danmarkshistorien gennem Viborg og Randers

Vidste du, at Danmarks ældste gågade ligger i Aarhusregionen? Du finder den i Houmeden i Randers og er et absolut must på din shoppingtur i området.

I middelalderbyen Randers, ved Gudenåen og Randers Fjord, kan du tydelig mærke historien i de mange gamle gader og smøge med de velbevarede bindingsværkshuse. Det er også i Randers, du finder Danmarks ældste gågade, Houmeden, og hele bymidten er fuld af små og hyggelige butikker og spændende shoppingmiljøer.

Viborg er en af Danmarks ældste byer og samtidig en dejlig moderne shoppingby. Du finder Viborg ved Hærvejen midt i noget af Jyllands smukkeste natur. Byen inviterer til at man går på opdagelse i de hyggelige gader med den spændende historie og den imponerende Viborg Domkirke. Du kan udvide denne oplevelse ved at tage del i de historiske byvandringer med Viborg Museum.

Idylliske kystbyer

Idylliske kystbyer

Photo: Per Lindholm

Shopping i Ebeltoft på Djursland er en helt særlig og hyggelig oplevelse. Her snor de brostensbelagte gader sig gennem den charmerende bymidte med en perlerække af butikker med lokalt design og friske delikatesser.

Torvet og Det Gamle Rådhus er hjertet i Ebeltoft, og begge danner de kulisse for mange aktiviteter og events. Med sin smukke beliggenhed ned til Ebeltoft Vig får du på en tur langs med stranden en dejlig udsigt til Mols Bjerge, og ved havnefronten finder du det kendte krigsskib, Fregatten Jylland, og også det internationale anerkendte museum Glasmuseet Ebeltoft.

Grenaa er Djurslands største by, som har en historie som Købstad helt tilbage fra 1145. Og handlen har altid udviklet sig i Grenaa, som i dag har hele tre gågader, der mødes på Torvet. Her er alle typer specialforretninger og butikker, og søger du en lille shoppingpause, finder du også hyggelige caféer og restauranter, som serverer både kolde og varme drikke og lækre måltider.

Moderne byliv – midt i naturen

Moderne byliv - i Søhøjlandet

Photo: VisitSkanderborg

I det smukke Søhøjland blot en halv time fra Aarhus, finder du stationsbyerne Skanderborg, Ry og Silkeborg. De tre byer ligger tæt op ad Gudenåen og er omkredset af søer, skove og bjerge - og et af Danmarks smukkeste naturområder.

Uanset hvilken af de tre byer du besøger, vil du møde et moderne byliv med gode shoppingmuligheder, talrige kunst- og kulturoplevelser og mange historiske seværdigheder. Byerne er samtidig et helt unikt udgangspunkt for udendørsaktiviteter og oplevelser i den storslåede natur.

Udvalgte butikker og lokale smagsoplevelser

Butikker og storcentre

I Aarhusregionen har du mulighed for at shoppe i butikker og shoppingmiljøer i alle afskygninger - i små hyggelige byer, i lidt større købstæder og havnebyer eller i storbyen - alle med hver sin charme. Nedenfor har vi udvalg nogle af områdets forskellige tilbud - rigtig god shoppingtur.

Lokale smagsoplevelser

Nyd lokal producerede råvarer direkte hos producenten, i gårdbutikken, bryggeriet eller hos vinbonden, eller find det nærmeste sted, hvor du i ro og mag kan nyde de lækre og økologiske varer - sået, plukket og høstet i nærområdet.